top of page

Geen 30'ers dilemma meer!

 

Hoe komt het dat je zo rond je dertigste over allerlei belangrijke levensvragen gaat nadenken? En waarom is het zo lastig antwoorden te vinden op deze belangrijke vragen?

 

Veel dertigers worstelen met dilemma’s op een aantal belangrijke levensgebieden, zoals werk, vrije tijd (en de balans daartussen), hun relatie, etc. Daar komt voor homoseksuelen vaak nog bij of er een kinderwens is, of ze dan wel of geen open relatie willen etc. Dat is in een tijd waarin er van alles kan, niets is zo gek. 

 

Spitsuur in je hoofd

Tegenwoordig kom je rond je dertigste in een bijzondere fase. De tijd waarin we nu dertig worden is anders dan 50 jaar geleden. Veel (hoogopgeleide) 30`ers van nu maken eerder carrière en krijgen later kinderen dan vroeger. In allerlei primaire behoeftes, zoals eten, drinken, sociale acceptatie, een goede baan, erkenning en aanzien, is al voorzien.

Hierdoor spelen belangrijke levensvragen als "Is dit wel echt de baan die bij me past?", "Wel of geen kinderen?" en "Is dit het nu?" in de huidige tijd allemaal rond je dertigste op. Het is spitsuur in je hoofd.

Jouw investering om met je dilemma's om te leren gaan is 5 tot 8 sessies van een uur. Het traject duurt ongeveer 2,5 tot 4 maanden. 

Wij werken aan:

  • Weten wat je wilt! Hierdoor maak je betere keuzes.

  • Focues op jij zelf wil, inplaats van voldoen aan  verwachtingen van buitenaf.

  • structuur, niet alles tegelijk willen doen. 

  • Alleen weten veel dertigers niet goed wat ze willen, omdat ze aan allerlei verwachtingen proberen te voldoen. 

  • Inzicht in jouw dilemma's, je krijgt handvatten om deze te bestrijden. 

Luxeprobleem?

 

Uit onderzoek blijkt 32% van de (hoogopgeleide) 30`ers met bovenstaande dilemma`s te worstelen, maar uit angst dat het afgedaan wordt als een luxeprobleem, durven ze niet aan de bel te trekken. Met allerlei psychische en fysiologische klachten als gevolg, zoals burn-out, motivatieproblemen en zelftwijfel.

bottom of page