top of page

Geweldloze Communicatie 

Marshall B. Rozenberg

 

Een geweldig boek over conflict vermijdend communiceren vanuit het hart. Na het lezen van dit boek zal je relaties in een ander licht zien door te luisteren naar de diepere behoeften van onszelf en de ander. Rozenberg beschrijft de vier basis elementen van Geweldloze communicatie (waarneming, gevoel behoefte en verzoek) duidelijk in zijn boek. Daarnaast Door middel van de oefeningen in het boek maak je de stof jezelf en dwing je als het ware na te denken over hetgene wat hij schrijft. Verschillende coachees heb ik hadvatten kunnen geven die geinspireerd zijn uit dit boek. 

geweldloze communicatie, coach Amsterdam, coach Utrecht

Het dertigers dilemma

Nienke Wijnants

 

Een leuk toegankelijk boek om te lezen over het 30'ers dilemma. Door middel van duidelijke voorbeelden weet Wijnants de issues van de dertigers in deze tijd weer te geven. Een van de grootste oorzaken van dit dilamma is dat mijn generatie (de jaren '70 en '80 generatie) steeds meer keuzes heeft op alle vlakken van het leven. We kunnen niet alleen uit ontelbare beroepen kiezen tijdens onze schooltijd maar ook iets simels als het kiezen van producten in de supermarkt, kleding op een online webwinkel of waar we willen wonen wordt een steeds grotere uitdaging als je niet precies weet wat je wilt. 

het dertigers dilemma, coach Amsterdam, coach Utrecht

Verleid jezelf tot excellentie

Willem Kuipers

 

"Verleid jezelf tot excellentie" is een bijzonder boek wat voor sommige mensen heel wat puzzelstukjes op zijn plek zal leggen. Het boek gaat over extra intelligente mensen die zich in drie of meer van de vijf karakteristieke kenmerken herkennen waar Kuipers over schrijft: intellectueel vaardig, buitengewoon nieuwschierig, een sterke behoefte aan autonomie, grenzeloos en mateloos in het najagen van interesses en een combinatie van emotionele onzekerheid en intellectuele zelfverzekerdheid. Deze extra intelligentie die Kuipers Xi noemt wordt omschreven in een goede leesstijl.

verleid jezelf tot excellentie, het dertigers dilemma, coach Amsterdam, coach Utrecht

Ik ken mijn ikken 

Karin Brugman, Judith Budde, Berry Collewijn

 

Een praktisch zelfhulpboek om de verschillende kanten van jezelf te leren ontdekken. Het boek leert jezelf beschouwen als een persoon die niet uit een maar uit een hele boel ikken bestaat. Je hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemala met andere ogen naar de wereld kijken. Het is een goede manier om meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag en waarom dat soms ineffectief is. 

thuiskomen in jezelf, verleid jezelf tot excellentie, het dertigers dilemma, coach Amsterdam, coach

De innerlijke criticus ontmastkerd

Hall & Sidra Stone

 

"De innerlijke criticus ontmastkerd" is een boek wat voor veel coachees ontzettend veel inzicht geeft. Dit boek van Hall en Sidra Stone, de grondleggers van het Voice Dialoge proces, gaat over de innerlijke criticus. In onze huidige maatschappij is het steeds makkelijker om onszelf met andere mense te vergelijken waarbij wij in die vergelijking vaak het onderspit delven. Het stemmetje in ons wat critiek levert op ons doen en laten beinvloedt onze gedachten en ons gedrag. Deze stem denkt dat hij ons beschermt tegen afkeuring, pijn of eenzaamheid, maar deze kritische, innerlijke stem is zelf een bron van schaamte, zorgen, depressiviteit, uitputten en gebrek aan eigenwaarde.

de innerlijke criticus ontmaskerd, coach Amsterdam, coach Utrecht

Transactionele Analyse Het handboek

Ian Stewart & Vann Joines

 

Dit boek over Transactionele Analyse is een goed grondslagwerk waarin alles over deze persoonlijkheidstheorie en systematische psychotherapie staat uitgelegd. Transactionele Analyse is heel erg geschikt voor persoonlijke groei en persoonlijke verandering. Het geeft aan de ene kant een goed beeld hoe mensen psychologisch gestructureerd zijn en aan de andere kant is het een goede communicatie theorie en ontwikkelingstheorie. Het driedelige model van de egotoestanden (kind, volwassene en ouder) is hierin het allerbelangrijkste van alle begrippen en laat de verschillende ego toestanden zien.

Transactionele analyse, coach Amsterdam, coach Utrecht

Zelfvertrouwen

Matthew McKay & Patrick Fanning

 

Het boek "Zelfvertrouwen" van Matthew McKay & Patrick Fanning vind ik inderdaad zoals ze het zelf benoemen in hun boek een goed handboek voor een zelfverzekerd(er) leven. In dit boek wordt uitgelegd hoe je stapgewijs een gezodn nievau van zelfvertrouwen kunt opbouwen en behouden. Dit doen ze aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen waarin je je angsten en negatieve gedachten die je over jezelf hebt in kaart kunt brengen. Dit boek vind ik zelf goed aansluiten op het boek "Innerlijke criticus" van Hll & Sidra Stone omdat die twee nauw met elkaar verbonden zijn. 

zelfvertrouwen, coach Amsterdam, coach Utrecht
bottom of page