top of page

De kracht van het nu

Eckhart Tolle

 

Tolle is een auteur die voornamelijk schrijft over 'mindfullness'. Mindfulness is een populaire term die voortkomt uit onder andere het Boedisme. Mindfulness is jezelf losmaken van piekeren over het verleden of de toekomst. Het doel is om meer bezig zijn en te genieten van wat er in het hier en nu is. In dit boek wordt uitgelegd hoe we het onechte zelf, het ego kunnen laten varen en geeft Tolle diverse oefeningen om je over te geven aan het nu. 

spirituele partners, coach Amsterdam, coach Utrecht

Spirituele partners

Gary Zukav

 

Gary Zukav is een spirituele docent over onder andere bewustzijn in Californie. Hij heeft verschillende bestsellers geschreven waaronder "Spirituele partners". In het boek "Spirituele partners" legt Zukav uit wat het verschil is tussen het gedrag van de vijfzintuigelijke en de nieuwe multizintuigelijke mens en wat voor gevolg dit heeft voor de samenleving. Hij legt uit dat je een spirituele relatie kunt aangana et mensen die op dezelfde manier voelen als jij, en die gericht is op spirituele groei en niet beperkt is tot een traditionele partnerschap. Hiermee bedoelt hij de 'ouderwetse' man-vrouw verhouding waar vroeger een duidelijke machtsverhouding aanwezig was. 

spirituele partners, coach Amsterdam, coach Utrecht

De zetel van de ziel

Gary Zukav

 

Een andere bestseller van Gary Zukav is "De zetel van de ziel". In dit bijzondere boek schrijft Zukav over evolutie, karma, macht en illusie. Hierbij probeert hij antwoord te geven op de vraag wat de essentie van spirituele bezieling is. Dit boek is niet zo zeer een boek voor beginnelingen maar het geeft wel diepgaand inzicht in de fundamentele krachten die ons omvatten. 

de zetel van de ziel, coach Amsterdam, coach Utrecht

De dansende woe-li meesters

Gary Zukav

 

Een indrukwekkend boek waar Zukav vanuit verschillende benaderingswijzen de patronen van organische energie en zijn oorsprong, quantum mechanica uitlegt. Hiermee probeert Zukav de meest essentiele basis van energie en de oorsprong van alles wat er is onder woorden te brengen in redelijk begrijpelijk boek voor leken. De kunst van dit boek is om het door te blijven lezen, ook al snap je het niet. Er komt vanzelf een punt in het boek (een benadering vanuit een ander uitgangspunt) waarbij kwartjes zullen gaan vallen. Eerlijk gezegd vond ik het geen makkelijk boek maar het is voor mij wel van grote waarde. Dit boek is helaas moeilijk te verkrijgen als ongebruikt. Gelukkig kan je bij bol.com op een makkelijke manier goed aan een 2e hands exemplaar komen.

de dansende woe li meesters, coach Amsterdam, coach Utrecht

Spirituele psychologie en de twaalf primaire levenslessen

Steve Rother

 

Antwoorden op vragen zoals: Hoe kan het dat iemand, hoewel hoogintelligent, steeds maar weer dezlefde fouten maakt? Zijn wij een product van onze omgeving, of wordt wie we zijn en hoe we ons ontwikkelinge, grotendeels bepaald door onze genetische structuur? Wat is het nu precies dat bepaalde levenspatronen in beweging zet? Wat zijn de hogere doelen in ons leven en waarom? wordt gegeven in het boek "Spirituele psychologie en de twaalf primaire levenslessen". Rother gaat er van uit dat we in elk leven een primaire levensles kiezen om aan te werken en in volgende levens gaan we net zo lang aan deze levensles door totdat we deze les meester hebben gemaakt.  

Life coach de twaalf primaire levenslessen
bottom of page